Kretanje po forumu

Top  Previous  Next

Na početnoj Forum stranici izlistane su postojeće Diskusije.Uz nazive diskusija nalaze se kolone sa dodatnim opisom diskusija. Kolona Teme sadrži broj tema pokrenutih unutar diskusije. Kolona Poruke sadrži broj poruka napisanih u oviru teme. Kolokna Zadnja poruka piše detalje o najnovijoj unešenoj poruci (vrijeme i autor).

 

Diskusije su grupe tema i iz ove liste prvo izaberite diskusiju koja vas zanima.

 

dagg44

 

Nakon što uđete u izabaranu diskusiju naći ćete izlistane započete teme. I ovdje je uz naziv ispisani dodatni podataka kao što je broj odgovora (tekstova) i broj Pogleda (koliko je puta neka tema bila otvorena).

 

Ispod i iznad liste vidite tkz. hodogram (ovdje "Diskusije > Rad dagg.hr portala") koji prikazuje u kojem se dijelu strukture foruma nalazite. Dijelovi hodograma su ujedno i linkovi kojima se možete kretati i nazad po strukturi foruma.

 

Iznad liste se nalaze link "Pretraži" koji otvara detaljnu pretragu tekstova u forumu i "Forum - početno" kojom se otvara početna stranica Foruma.

 

dagg45

 

Odabirom teme pročitati ćete sve tekstove vezane na ovu temu.

 

dagg46

 

Uz već postojeće linkove za kretanje po Forumu ovdje u desnom donjem kutu možete promijeniti i poredak prikaza poruka (Starije prema novijem ili obrnuto).