Kreiranje novog bloga

Top  Previous  Next

Kroz modul "Moj blog" koji je dostupan trenutno prijavljenim registriranim korisnicima se kreira novi blog. Svaki registrirani korisnik portala može imati jedan glavni blog na dagg.hr portalu te više pod-blogova tkz. child blogova.

 

dagg53

 

Svaki novi blog je skupina zapisa ili tekstualnih unosa povezanih određenom temom a koji se prikazuju kronološkim redosljedom.

"Kreiraj moj blog" link otvara sljedeću formu:

 

dagg55

 

U polje "Naziv" se piše naziv bloga. Naziv bloga se pojavljuje u listama blogova i na vrhu prikaza blog unosa.
Polje "Opis bloga" nosi kratak opis bloga - tema i sadržaja koji se namjerava objavljivati.
U području "Opcije bloga" označite "Neka ovaj blog bude javan" ukoliko želite da ga vide svi posjetitelji portala. Dalje ne morate ništa označiti osim ukoliko želite dozovliti registriranim ili anonimnim korisnicima komentiranje svojeg bloga. U primjeru je označen "Dozvoli korisnicima pisanje komentara" što zanći da će registrirani korisnici moći komentirati ovaj blog. Isto tako je označeno primanje email obavijesti u slučaju kometiranja blog unosa.
"Kod prikaza tvojeg identita" možete odabrati koja će se vrijednost pojavljivati kao vaše ime: korisničko ime sa portal ili puno ime (ime i prezime iz registarcije na portal).
Opcije sindikacije (publiciranje i razmjena sadržaja blogova sa drugim blog sistemima i portalima putem XML RSS standarda) ne dirajte ukoliko ne znate što znaće.
Opcije datuma u vremena podesite u odnosu na vaše mjesto boravka.
Child blogovi su opcija koja se koristi ukoliko blog želite podijeliti na više tema.

 

U dnu forme kliknite na ažuriraj i pričekajte slanje podataka na server.

U slučaju uspješno kreiranog bloga naziv bloga će se pojaviti u modulu "Blogovi članova DAGG-a" a u desnoj koloni će biti prikazan novi blog bez postojećih unosa.

 

dagg56